Egy Barát

 2009.11.05. 19:33

Aki ismer, az tudja: nagyon könnyen megszeretek valakit. Nagyon. Annyira, hogy (úgy érzem) bármikor meghalnék érte. De nagyon kevés ember van, akire azt mondom: a Barátom. Most egy ilyen lányt mutatok be nektek.

A neve nem fontos. Sokan ismerik, és nincs szüksége ingyen reklámra :). Nagyon nehezen kiismerhető személy. Talán a legfontosabb tulajdonságai: hihetetlen segítőkészség (az egyházmegye legjobb embere, ami elég nagy szó, belegondolva, hogy a püspökkel ezen a téren is nehéz konkurálni), gyermeki ártatlanság, határtalan bizalom abban, aki elnyerte a bizalmát (akkor is, ha nem méltó rá). Sokan, nagyon sokan kihasználják ezeket a tulajdonságait, ez néha fáj neki. De nem baj! Akinek kell, Az úgyis értékeli őket!

Nagyon büszke vagyok arra, hogy egyike vagyok annak a kevés személynek, akiben megbízik, akitől (nagyritkán) segítséget is elfogad. És ezt is milyen gyermekien csinálja! Amikor kisebb gondban volt, felajánlottam a segítségem (majd, 4-5 hónap múlva, amikor aktuális lesz). Erre semmi kényeskedés, semmi "jaj, nem is tudom...", semmi olyan, ami megkeseríti az adó örömét, hanem tiszta "jaj, de jó!".

Általában msn-en beszélünk, évente csak 3 napot vagyunk együtt személyesen. Mégis megosztja velem örömét, fájdalmát... ma felhívott, hogy örüljek együtt vele egy barátja (akit én nem is ismerek) sikerének és boldogságának... és nekem egyből szép lett a napom.

Uram, segíts, hogy én is ilyen jó és tiszta tudjak lenni!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezeinewsee.blog.hu/api/trackback/id/tr951503271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása