Érdekes...

 2010.07.27. 19:30

Az abaújszántói görög katolikusok lapjában jelent meg. Forrás: 

http://magveto.mindenkilapja.hu/html/18842316/render/magveto-ii


Lenin élete végén mindenkitől, és főleg Istentől bocsánatot kért bűneiért:"Hamis útra léptünk. Oroszországnak tíz Assisi Ferencre lenne szüksége. Szörnyű vérontás kezdődik."

Mao Ce-tung nyilatkozta 1971-ben: "Hamarosan meg kell, hogy jelenjek Isten színe előtt". Mikor súlyoson megbetegedett, egy katolikus apácát kért fel arra, hogy megkeresztelje.

De itt vannak a filozófusok, költők is.

Karl Marx, bármennyire is hihetetlen, meg volt győződve a túlvilág valóságáról. Cselédlánya tanúsítja, hogy betegségében rendszeresen imádkozott, és égő gyertya mellett készült a nagy útra. Szavai: "Gúnyt űztem a mennyországból. Most már belátom, hogy lelkem, amely Istenhez tartozott, a pokol felé indult."

Engels, az ateizmus lelkes terjesztője idős korában visszatért Istenhez. Ezeket írta: "Az életet annak kell visszaadnunk, aki a keresztfán minden emberért meghalt."

Heinrich Heine német költő, aki különös előszeretettel gúnyolódott Istenen és a valláson, halála előtt megtért. Bűnbánóan megvallotta: "Összetört a régi lant azon a sziklán, amit Krisztusnak mondanak. Az a lant, amit a gonosz szelleme pengetett. Az a lant, ami a lázadásról, gúnyról, kételyekről énekelt. Ó, Uram! Letérdelek. Bocsáss meg dalaimért." (Forrás: Kerényi Lajos: Mondom néktek.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mezeinewsee.blog.hu/api/trackback/id/tr162180635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása