Hajrá, buszosok!

 2010.01.08. 19:07

Hideg van, és csapadékos az idő, ezért szegény nyuszik nem tudnak motorral menni dolgozni. A vonat vagy megy, vagy nem, teljesen kiszámíthatatlan. Marad tehát a busz.

Hétfő óta, mint az közismert, a buszsofőrök a kollektív szerződés szerint dolgoznak. Mivel már nincs kollektív szerződés, nincs megszabva, hogy 20 perc alatt kell átvizsgálják a buszt. és ezek a rohadékok mit találtak ki: minden egyes buszt leellenőriznek. Teljesen. Szabályosan. pont úgy, ahogy a szabályzatban van.

Mi lett ebből? Óriási kimaradások. Több száz üzemképtelen busz maradt a garázsokban. Eddig mentek, mert a 20 perces ellenőrzés alatt pl. a sofőr lecsinálta, hogy működik-e az utastéri fűtés. Kiment akkor is, ha nem működik. Kapott is hideget-meleget érte! Hát most nem megy ki. Meg kell csináltassa a szegény BKV!

A menedzsment és Demszky bácsi őrjöngenek, pedig a melósok csak a dolgukat végzik. Én meg tapasztalom: bár egy csomót várok a buszra, de ha jön, akkor világítás, fűtés van rajta... nem rángat, mert a sofőr nem kell beletaposson a fékbe (ugyanis működik rendesen). Ez a mocskos cég sosem csinálta volna meg a buszokat, ha nem kényszerítik rá. Ezért mondom: tartsatok ki, buszosok, mert egész Budapestnek segítetek vele!!!

(Ha valakit érdekel, itt megnézheti, mit kell ellenőrizzenek a sofőrök indulás előtt.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mezeinewsee.blog.hu/api/trackback/id/tr61657417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keselyűbt 2010.01.08. 21:24:12

A buszosok nevében köszönöm, hogy kiállsz mellettük. Nem is tudod, hogy mennyit számít, hogy vannak akik így gondolkodnak! Sajnos azonban úgy vélem, itt sokkal nagyobb játszmát "játszanak" a háttérben, mint egy egyszerű Kollektív Szerződés. :-(

Dorka0815 2010.01.08. 22:16:15

Azon túl, h igazad van, meglepő a fogalmazásod :) Nem a megszokott nyuszis :) inkább vadnyulas...
Szeretnék vmit kérdezni privát, el lehet Téged érni e-mail-en?

mezeinewsee 2010.01.09. 09:02:54

:) Azért vadnyulas, mert féltem a buszosokat... nehogy a BKV megpróbálja megszivtni őket. Persze, el lehet érni... Cím: mezeinewsee@citromail.hu

Morviniuszka 2010.01.09. 20:51:51

Ezt még elolvasni is egy rakat idő, nehogy végignézni! :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2010.01.09. 21:04:58

Magam is maximálisan támogatom a buszosokat! Amit velük művelnek, az hányinger keltő. De ezen már nem is csodálkozom, úgy elmerültünk a korrupció mocsarában, hogy fuldokolnunk kell!
süti beállítások módosítása